Suikervrij en Glutenvrij Bananenbrood

Wat heb je nodig?

  • 3 rijpe bananen
  • 50 gram dadels (zonder pit)
  • 3 eieren
  • 150 gram amandelmeel
  • 1 ½ theelepel baking soda
  • Snufje zout
  • 60 gram grof gehakte hazelnoten

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Doe de ontpitte dadels en bananen in de keukenmachine en mix tot een glad mengsel.
  • Klop in een kom de eieren met zout luchtig (2 minuten).
  • Meng dan de eieren voorzichtig door het bananenmengsel en spatel ook het amandelmeel, gehakte hazelnoten en de bakingsoda erdoor. Roer dit goed door tot je een egaal mengsel hebt.
  • Vet een cakevorm in of doe hier bakpapier in. Giet het mengsel in de cakevorm en bak in 45-50 minuten goudbruin.
  • Als de cake te snel donker wordt, kun je het blik afdekken met wat aluminiumfolie. Laat het bananenbrood goed afkoelen voor je het uit de vorm haalt.

Geniet ervan!

Bron: Voedselzandloper Kookboek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *