Havermoutcake met kokos en zwarte chocolade

Bananencake met kokos, zwarte chocola en havermout3_

Dit is ook een variant op het amandelmeelbrood. Ik heb in plaats van amandelmeel havermoutmeel gebruikt en heb de dadels en de noten achterwege gelaten.

Ingrediënten voor de havermoutcake met kokos en zwarte chocolade (genoeg voor een cake/brood van 23 cm)

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 150 gr havermoutmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 50 gr zwarte chocolade
  • 30 gr kokosrasp
  • Snufje zout

Bereiding van de havermoutcake

Verwarm de oven voor op 175 graden op de hetelucht stand. Pureer de bananen glad met een staafmixer in een kom. Voeg een voor een de eieren toe en klopt ze met een garde door het beslag. Spatel het havermoutmeel (havermoutvlokken kun je fijn malen tot een soort meel in de keukenmachine) met het bakpoeder en het snufje zout door het beslag. Hak de chocolade in stukjes (je kunt de chocolade ook raspen) en spatel deze met de kokosrasp door het beslag.

Maak bakpapier nat onder de kraan en vouw het om de bakvorm. Giet het mengsel in de vorm en bak het vervolgens 45 minuten in de oven. Laat het daarna afkoelen en snijd het in plakken.

Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *