Crunchy meergranen kaneel bananenbrood

Chrunchy meergranen kaneel bananenbrood

Een heerlijk en gezond recept voor het maken van een crunchy bananenbrood! Heb je kinderen? Maak dit brood dan samen met hen, het is daar ideaal voor. Wij geven je één manier van bakken, maar je kan dit bananenbrood natuurlijk maken hoe je het zelf wilt: voeg nog wat vruchten toe en/of top het af met hetgeen je zelf lekker vindt!

Wat heb je nodig voor dit bananenbrood?

Natte ingrediënten

  • 2 grote eieren
  • 1 glas gepureerde bananen
  • 1/3 glas olie
  • 1/2 glas soja yoghurt

Droge ingrediënten

  • 1 3/4 glas meergranen meel
  • 1/4 glas maïzena of meer meergranen meel
  • 2 theelepels kaneel
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout

En nu… bakken maar! Hoe doe je dat?

– Verwarm de oven voor op 180 graden en leg de cakevorm klaar.

– Voeg alle natte ingrediënten samen in een grote schaal. Sprenkel de meel, maïzena (of de extra meel), het kaneel, de bakpoeder en het zout eroverheen. Roer het voorzichtig door elkaar heen, maar over mix het niet.

– Giet het mengsel in de voorbereidde cakevorm en bak het af voor 55 tot 60 minuten.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *