Havermoutbrood met hazelnoten en rozijnen

Havermoutbrood

Ingrediënten voor 1 brood

  • 300 gr havermout (waarvan 200 g fijn mixen en 100 g grof laten)
  • 200 ml amandelmelk (of sojamelk, rijstmelk)
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 1 koffielepel tagatesse (suikervervanger, te koop in de supermarkt)
  • 4 eieren
  • 2 el pompoenpitten (naar smaak)
  • 2 el lijnzaad (naar smaak)
  • 100 g rozijnenmengeling (ik koos voor veenbessen, donkere en lichte rozijnen)
  • 30 g hazelnoten, grof gehakt

Hoe maak je het klaar?

Mix de havermout fijn en voeg de gewone havermout toe. Voeg alles in een mengschaal en doe er de pompoenpitten en het lijnzaad bij. Voeg de melk, bakpoeder, zout, tagatesse en de eieren toe. Meng alles goed.

Voeg de rozijnen en gehakte hazelnoten toe en doe het mengsel in een bakblik.

Werk de bovenkant af met nog wat extra pompoenpitten.

Zet het in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 45-50 minuten.

Variaties

Je kan in plaats van noten en rozijnen ook fruit gebruiken zoals bosbessen. Ook lekker met appel en kaneel. Of probeer het eens met gedroogd fruit of vijgen. Je kan er eigenlijk van alles in doen dat je zelf lekker vindt. Je zou ook een hartige variant kunnen maken met olijven en kruiden.

Vind je het brood teveel? Dan kan je ook alles halveren en een kleiner bakblik gebruiken.

Bron: www.hapjesprinces.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *