Havermout muffins met pure chocolade

Havermout-muffins

Ingrediënten voor 10 muffins

  • 100 gr havermout
  • 1 banaan
  • 1 appel
  • 2 biologische eieren
  • Theelepel bakpoeder
  • Handje walnoten
  • 25 gram 85% chocolade

Bereiding

Zet de keukenmachine klaar. Doe hier de havermout in en laat de machine draaien totdat je bijna bloem hebt. Voeg hier de banaan zonder schil, de appel zonder klokhuis, met schil, de eieren (zonder schil natuurlijk) en het bakpoeder aan toe. Laat de keukenmachine draaien. Doe hier fijngesneden walnoten en stukjes chocolade bij (je kunt ze ook op het laatst toevoegen aan de keukenmachine, maar dan zullen sommige muffins grotere stukken chocolade hebben en sommige nauwelijks chocolade.

Doe dit in een muffinvorm met papieren cakevormpjes. Vul ze tot ongeveer 2/3, zodat ze niet overstromen. Bak 25 minuten in een op 200ºC voorverwarmde oven. Wacht minstens een kwartier met opeten, anders vallen ze uit elkaar. Ze zijn ongeveer 2 dagen houdbaar in de koelkast.

Variatietips

Appeltaart muffins: vervang de chocolade en walnoten door een appel in stukjes gesneden en kaneelpoeder.

Blueberry muffins: voeg blauwe bessen bij de chocolade en walnoten toe, of laat de chocolade en/of walnoten weg.

Chocolade muffins: voeg een grote eetlepel cacaopoeder toe aan het beslag en vervang de walnoten door meer chocolade.

Vanille muffins: voeg vanille essence toe of de zwarte zaadjes van een vanilleboon. Eventueel kun je de chocolade en walnoten weglaten.

Bron: www.kiwienzo.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *