Havermout met appel en pure chocolade

Havermout met appel en pure chocolade

Ingrediënten

  • Havermout
  • Havermelk
  • 1 appel
  • Snufje kaneel
  • 20 gram pure chocolade (+70%)
  • 5 walnoten in stukjes

Bereiding

Snij de appel in kleine stukjes.

Zet een pan op het vuur met de appel en wat havermelk. Ondertussen kun je beginnen met het toevoegen van de havermout, kaneel en walnoten aan het mengsel. Ik breek de walnoten gewoon boven de pan in stukjes.

Zodra de havermelk kookt moet je goed blijven roeren, zodat je mengsel niet aan de bodem blijft plakken. Is het droog en blijft het wel (bijna) plakken, voeg dan extra melk toe, en is het heel dun voeg je extra havermout toe.

Breek de chocolade ook in stukjes boven de pan en blijf roeren totdat de chocolade gesmolten is.

Klaar!

Als je wilt kun je het nu nog garneren met kokos en walnoten, zoals ik op de foto heb gedaan. Ook kun je kokos al eerder door het mengsel toevoegen als je dat lekker vindt. Verder kun je dit recept ook verdubbelen om er twee dagen van te eten. Als je veel havermout toevoegt kun je er sowieso wel twee dagen van eten. Zodra het is afgekoeld kun je het dan in de koelkast bewaren!

Bron: www.streetsahead.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *