Havermouttaartje met banaan en rozijnen

Havermouttaartje met banaan

Dat klinkt heerlijk en ik kan je zeggen: dat is die ook! Als je dit Voedselzandloper proof wilt maken, laat dan de dot kwark achterwege. Alhoewel het nog vrij vlot te maken is, is de bereidingstijd wel wat langer dan bij de andere recepten. Je kunt er daarom voor kiezen om dit lekker in het weekend te eten!

Ingrediënten voor de havermouttaart voor 1 persoon

  • 40 gr havermout
  • 150 ml plantaardige melk
  • 1 el kokos
  • Handje rozijnen
  • 1 banaan
  • 1 tl kaneel

Bereiding van de havermouttaart

Verwarm de oven voor op 200 graden op de hetelucht stand. Vet een ovenschaaltje van 10 cm in met wat olie. Snij de banaan in plakjes, leg deze op de bodem van het schaaltje en bestrooi deze met wat kaneel.

Meng in een kommetje de havermout met de melk en het kaneel. Voeg de kokos en de rozijnen toe en meng het goed door elkaar. Giet de havermout vervolgens op de banaan. Bak het taartje in 35 minuten goudbruin. Keer het daarna op een bordje en bestrooi het eventueel met nog wat kaneel en voeg eventueel het bolletje kwark toe. Eet smakelijk!

Bron: www.uitpaulineskeuken.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *