Havermoutmuffins met peer en cranberries

Havermoutmuffins met peer en cranberries

Ingrediënten voor 8 havermoutmuffins met peer en cranberries

  • 175 gr havermout
  • 75 ml neutrale olie, zoals rijstolie
  • 1 ei
  • 125 ml plantaardige melk, zoals amandelmelk, rijstmelk of kokosmelk
  • 8 gr bakpoeder
  • 1 peer
  • 35 gr rozijnen
  • 35 gr gedroogde cranberries
  • 1,5 tl kaneel
  • 8 pecannoten
  • 1 snufje zout

Zo maak je de havermoutmuffins

Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat ze rozijnen en cranberries 10 minuten wellen in een schaaltje met warm water. Schil de peer en snijd hem in kleine blokjes.

Doe de havermout in de hakmolen van je keukenmachine en maal het fijn tot je meel overhoudt. Als je geen keukenmachine hebt kun je ook de fijnst mogelijke havermout kopen en deze met een mes fijnhakken.

Voeg het ei, de zout, de olie, de melk en het kaneel toe aan het havermoutmeel en meng alles met elkaar tot een glad beslag. Roer er daarna het bakpoeder doorheen. Tot slot voeg je de gewelde cranberries en rozijnen en de blokjes peer toe.

Vul 8 muffinvormpjes met het beslag en leg in elk vormpje een pecannoot op het beslag. Om te voorkomen dat de muffins uitzakken tijdens het bakken, kun je de papieren vormpjes in een muffinvorm zetten. Bak ze in 25-30 minuten gaar.

Laat ze afkoelen en geniet ervan!

Bron: www.pittigepeper.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *