Havermoutmuffins met hazelnoten en pure chocolade

Havermoutmuffins met hazelnoten en pure chocolade

Ingrediënten voor de havermoutmuffins met hazelnoten en pure chocolade

  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 125 gr havermout
  • 2 tl bakmeel
  • 1 tl kaneel
  • 150 ml amandelmelk
  • Snufje zout
  • Handjevol blauwe bessen
  • 30 gr hazelnoten
  • 75 gr zwarte chocolade
  • Muffin vormpjes (en muffin tray om ze in te zetten)

Bereiding van de havermoutmuffins

Verwarm de oven voor op 175 graden, hetelucht stand. Zet de muffinvormpjes in een muffin tray. Mix de banaan, eieren, amandelmelk, havermout en het snufje zout in de keukenmachine. Voeg het bakmeel en het kaneel toe en mix het nog even door.

Hak de noten en de chocolade grof en voeg dit samen met de blauwe bessen toe aan het beslag. Spatel het geheel goed door elkaar.

Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak ze in 30 minuten af. Ze zijn klaar als je er een saté prikker in steekt en deze er droog uit komt.

Laat de muffins afkoelen en eet smakelijk!

Bron: www.foodilove.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *