Gezonde koeken van appel en havermout

Havermoutkoeken met appel

Dit is een van mijn favoriete recepten en ik heb de appelkoeken dan ook al vaak gemaakt! Het is echt heel makkelijk om te maken en je bent snel klaar.

Deze koeken zijn ook ideaal om mee te nemen naar het werk om ze daar in plaats van brood te eten. Ik heb ze ook al meerdere keren voor de visite gemaakt en heb er veel complimenten over gekregen!

Ingrediënten voor 6-8 appelkoeken met havermout

  • 150 gr havermout
  • 2 eieren
  • 2 grote appels (bijvoorbeeld Jonagold)
  • 2 el kokosolie
  • 2 tl kaneel
  • Snuf zout

Zo maak je de koeken

Verwarm de oven voor op 180 graden, hetelucht stand. Mix de havermout met de eieren glad in een keukenmachine. Laat de kokosolie smelten en voeg dit bij de havermout.

Rasp de appels fijn en meng dit door het havermoutmengsel. Voeg het zout en de kaneel toe en meng het nog goed door elkaar.

Bekleed een kleine ovenschaal of brownie vorm (20×20 cm) met bakpapier. Als je het bakpapier eerst nat maakt onder de kraan kun je het makkelijk vouwen. Giet het mengsel er vervolgens in.

Bak de appelkoeken in ongeveer 50 minuten af. Dek het eventueel af met een stukje bakpapier als de bovenkant te donker wordt. Snijd de appelkoeken in vierkantjes en geniet ervan!

Bron: www.uitpaulineskeuken.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *