Havermoutbrood met noten en pitten

Havermoutbrood met noten en pitten

Ingrediënten voor het havermoutbrood met noten en pitten

  • 150 gr havermeel
  • 150 gr havermout
  • 100 gr grof gemixte gemengde noten
  • 50 gr pompoenpitten
  • 50 gr zonnebloempitten
  • 25 gr verse gist
  • 250 ml lauw water
  • Snuf grof zeezout
  • Scheut olijfolie
  • El honing

Bereiding

Doe het lauwe water in een beslagkom, voeg er de eetlepel honing aan toe en vervolgens het gist. Laat dit 10 minuten opkomen.

Voeg daarna alle overige ingrediënten toe en meng het tot een homogeen deeg. Laat dit een half uurtje staan. Zet het daarna voor 45 minuten in de oven op 200 graden.

Bron: www.proevenopzondag.blogspot.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *