Appeltaart havermoutpap – zoete variant

Appeltaart havermoutpap

Wat heb je nodig voor deze appeltaart havermoutpap?

  • 25 gr havermoutvlokken
  • 300 ml water
  • 1 banaan
  • 1 tl kaneel
  • handje rozijnen
  • 1 appel

Niet iedereen houdt van havermoutpap. Maar deze variant zullen de meesten denk ik wel kunnen waarderen. Lekker zoet en in 10 minuten kun je ontbijten! Het is ook prima voor meerdere dagen klaar te maken.

Zo maak je de havermoutpap

Zet een pannetje op het vuur en doe hier de havermoutvlokken, het water, het kaneel, de banaan (in plakjes gesneden) en de rozijnen in. Breng dit aan de kook. Schil ondertussen de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Doe dit ook in de pan. Laat de havermout ongeveer 5 minuten koken, totdat de stukjes banaan bijna verdwenen zijn en totdat de pap de door jou gewenste dikte heeft. Schenk het vervolgens in een kommetje en je bent klaar!

Variaties

  • Vervang de appel door een stuk zwarte chocolade.
  • Vervang de appel door (diepvries) bosvruchten, met eventueel een stukje zwarte chocolade.
  • Je kunt ook kiezen voor allerlei soorten fruit of je kunt het hartig maken met een (spiegel)eitje.

Bron: www.kiwienzo.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *