Chocolade acai bowl met banaan en kokos

Breakfastbowl banana coconut acai

Acai bowls, je ziet ze steeds vaker voorbij komen op Instagram, Pinterest en Facebook. Ze zien er super lekker uit en dat zijn ze ook! Maar wat is nou een acai bowl? Misschien is het eerst fijn om te weten hoe je het überhaupt uitspreekt, namelijk als assa-ie. Eigenlijk is het net alsof je niest!

Acai is een palmfruit uit de Amazone, het bevat erg weinig suiker en zit bomvol met antioxidanten die kanker tegengaan. Tot voor kort was de acaibes vrijwel onbekend buiten zijn oorsprongsgebied in de Amazone. Maar inmiddels heeft het minuscule besje (de Euterpe oleraceae) een wereldwijde reputatie als superfood of ‘superfruit’. Het wordt in van alles verwerkt, van vruchtensappen en voedingssupplementen tot cosmetica.

De voorstanders beweren dat het een van de grootst mogelijke bronnen van antioxidanten is, met vele gunstige werkingen, zoals gewichtsafname, versterking van het immuunsysteem, cholesterolverlaging, verbetering van de seksuele prestaties, verlichting van gewrichtspijn, verbeterde spijsvertering en zelfs kankerbestrijding. Maar wat zegt de wetenschap over dit zogenaamde superfruit? Is het echt een ‘superfruit’? We hebben hier een heel artikel aan gewijd, want er valt vrij veel over te vertellen. Alhoewel wetenschappelijk vrij weinig is bewezen over deze vrucht, zijn de voorlopige resultaten wél veelbelovend. Het artikel Acai: Superbes of superbluf kan je hier lezen.

En dan hierbij een super lekker recept waarmee je je ochtend kan starten met een gezonde acai bowl!

Wat heb je nodig voor deze acai bowl?

  • 100 gram bevroren acai pulp
  • 1/2 glas ongezoete amandelmelk
  • 1 grote rijpe banaan
  • 1 dadel
  • 1 theelepel cacao poeder
  • 1/4 avocado

Hoe maak je deze acai bowl?

Dit is super eenvoudig! Gooi alles in een blender en mix it up! Kan het makkelijker? Pas wel op met bevroren fruit, want niet elke blender kan dit aan.

Maak het vervolgens af met toppings zoals cacao snippers, kokosvlokken, schijfjes banaan en/of granola.

Eet smakelijk!

Bron: www.hummusapien.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *