Havermoutcrackers met pitten en zaden

Havermoutcrackers met pitten en zaden

Deze havermoutcrackers met pitten en zaden zijn heel makkelijk te maken en het gaat ook best snel. Ik kan me echter voorstellen dat je het voor de ochtend te lang vindt duren. Je kunt er daarom voor kiezen om deze crackers ’s avonds te maken, zodat ze ’s morgens al klaarliggen voor je ontbijt! Je hebt er daarna nog genoeg over om er eventueel een paar mee te nemen naar je werk en om er de volgende dag(en) nog van te eten!

Ingrediënten voor 8-10 havermoutcrackers met pitten en zaden

  • 50 gram havermout
  • 120 gram speltmeel
  • 10 el zaden en pitten naar keuze
  • 4 el lijnzaad
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl zeezout
  • 130-150 ml lauwwarm water

Zo maak je de crackers

Doe op het water na alle ingrediënten in een kom. Meng het goed door elkaar en voeg steeds een scheutje water toe tot het mengsel een deeg geworden is met een vaste samenstelling. Het kan een beetje plakkerig zijn, dat is geen probleem. Zet het voor 5-10 minuten aan de kant.

Verwarm de oven ondertussen voor op 160 graden. Haal alvast een bakplaat uit de oven en pak twee stukken bakpapier. Leg het cracker mengsel tussen de twee stukken bakpapier en rol het zo dun mogelijk uit. Haal het bovenste stuk bakpapier eraf, snijd de crackers in de gewenste vorm en leg deze met het onderste bakpapier op de bakplaat. Zet in de oven en bak voor ongeveer 30-35 minuten af tot ze knapperig zijn.

Eet smakelijk!

Bron: www.beginspiration.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *