Introductie José

Jose

Mijn naam is José en ik ben onlangs 30 geworden. Ik ben afgestudeerd in Klinische Psychologie en Geografie en werk momenteel met veel plezier als parttime wetenschappelijk onderzoeker aan de universiteit in Nijmegen.

Ik heb vanuit persoonlijke ervaring een passie ontwikkeld voor alles op het gebied van zowel fysieke als psychische gezondheid, wat in mijn ogen nauw met elkaar samenhangt. Ik heb dan ook besloten dat ik hier als zelfstandige iets mee wil doen, naast mijn huidige baan. Een eigen praktijk om mensen te begeleiden om gezonder te gaan leven en overgewicht te verliezen is daarvan een uitkomst, tezamen met deze website waar ik samen met mijn zus met veel interesse aan werk.

Door dat ik zelf wetenschapper ben, ben ik erg kritisch in het aannemen van informatie, ook al wordt daarbij beweerd dat het wetenschappelijk onderbouwd is. Het ene wetenschappelijk onderzoek is het andere namelijk niet en er bestaat veel verschil in kwaliteit. Bovendien wordt er vaak wat door de media geroepen over uitkomsten van wetenschappelijke onderzoeken, zonder dat het onderzoek goed gelezen en geïnterpreteerd is. Dit vind ik een kwalijke zaak, omdat het de gezondheid van mensen direct en indirect kan schaden.

Over de adviezen die ik op deze website presenteer heb ik dan ook goed nagedacht en me vooral laten inspireren door de Voedselzandloper, omdat ik onder de indruk ben van onderzoeken die in dit boek genoemd en gebruikt worden. Het boek heeft zelfs geleid tot een nieuwe wetenschappelijke discipline en naar mijn weten is dat nog niet eerder gebeurd naar aanleiding van een boek over een gezonde leefwijze.

Met deze website hoop ik in ieder geval elke lezer te inspireren om gezond(er) te gaan eten, beginnend bij je start van de dag: het ontbijt. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in waarom bepaalde keuzes wel of niet gezond zijn, heb ik een aantal discussies uitgeschreven. Vragen hierover hoor ik graag, ook al zijn ze kritisch. Met de recepten zou ik elke lezer willen laten inzien dat gezond eten lekker en bovendien erg makkelijk kan zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *