Introductie Berdien

Berdien

Voeding, fitness, moeder, 31 jaar, Rotterdam, online marketeer… om even wat steekwoorden te noemen die mij omschrijven. Het plan om een website over gezonde voeding te starten, werd vorig jaar voor het eerst besproken. Mijn zusje kwam een nachtje logeren en we zaten wat te brainstormen en aantekeningen te maken. Daarna werd het even stil en waren we weer druk bezig met onze eigen dingen. Een maand of drie geleden kwam het weer ter sprake en besloten we er echt voor te gaan zitten. Mijn zusje met haar kennis rondom gezonde voeding en psychologie en ik met mijn kennis van online marketing en webdesign; we vullen elkaar goed aan.

Het idee werd geboren…
Diverse onderwerpen passeerden de revue; gezonde voeding, gezonde tussendoortjes, een gebalanceerd leven, lekker in je vel zitten door gezonde voeding, noem het maar op. Uiteindelijk is het ‘gezond ontbijten’ geworden. Waarom? Omdat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, de slinger aan de machine waarmee je je dag start. Hiernaast zijn ontbijt maaltijden vaak ook geschikt als lunch of als gezond tussendoortje. Het feit dat er al 1001 websites over ‘gezonde voeding’ gaan, was ook niet geheel onbelangrijk als argument. We willen immers niet één van de zóvele websites zijn 😉 Afijn, het idee was geboren en de domeinnaam werd gereserveerd.

Het idee werd een concept…
Na twee maanden voorbereiding, kunnen we nu, begin juni 2016, eindelijk ‘echt’ online gaan en doen wat we voor ogen hadden: mensen inspireren om op een verantwoorde manier met hun voeding om te gaan. Diëten? Daar doen we niet aan en daar geloven we niet in. Afvallen? Dat kan zeker met gezonde voeding en daarvoor hoef je niet te gaan crashen. Sinds ik gezonder en verantwoord eet, wordt mijn vetpercentage vanzelf lager, want ik laat ongezonde voeding immers staan. Het grote verschil met een dieet? Je maakt het tot je nieuwe levensstijl op een manier die werkt voor joú. Je hoeft je niet uit te hongeren. Je kan gewoon eten wanneer je honger of trek hebt, alleen kies je dan bewust voor een gezonde maaltijd of een gezond tussendoortje. En nee, dit hoeft niet altijd een appel of een banaan te zijn 😉

Het concept werd realiteit…
Op Overgezondontbijten.nl vind je enerzijds wetenschappelijk onderbouwde informatie en anderzijds vele recepten. Recepten waarmee we je willen inspireren en laten zien dat gezond ook heel lekker kan zijn. Gezond eten is meer dan alleen een salade, groenten en fruit. Dit was goed nieuws voor mij, omdat ik zelf bijna geen groenten lust. Er zijn heerlijke, verantwoorde gerechten te maken. Soms heb je alleen even wat inspiratie en ideeën nodig en daar helpen wij je graag bij!

En nu nog even over mijzelf
“Waarom doe jij nooit eens iets voor jezelf,” aldus mijn oudste zoon. Tja, als freelancer pak ik nu eenmaal vaak de uren die ik kan werken. Dit betekent dat ik vaak in de avonden en in de weekenden achter mijn laptop zit. Het grootste deel van mijn tijd ben ik bezig met online marketing en vormgeving. Daarnaast werk ik ook als journalist, omdat schrijven één van mijn passies is. Ik ben moeder van twee zoontjes van zeven en drie jaar. ‘Die tijd voor mezelf’ besteed ik meestal in de sportschool, waar ik zo’n vier keer per week te vinden ben als de kinderen op school zitten of bij mijn ex zijn. Thuisbasis: 010, Rotjeknor, Maasstad, Manhattan aan de Maas, Wereldhavenstof, Roffa, oftewel: Rotterdam!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *