Eten van vezels hangt samen met een lager risico op borstkanker

Haverzemelen_

Het eten van vezels hangt samen met een lager risico op borstkanker

De uitkomsten van een recent uitgevoerd onderzoek

In Pediatrics verscheen in maart van dit jaar de publicatie van een onderzoek waarin onderzocht werd hoe de consumptie van vezels gedurende de adolescentie en vroeg volwassenheid samenhangt met de kans op borstkanker. Dit onderzoek is onderdeel van de Nurses’ Health Study II, een van de grootste en bekendste onderzoeken naar de risicofactoren van ziekten die voorkomen bij vrouwen.

De resultaten van het onderzoek zijn als volgt:

  • Voor alle (90.534) vrouwen hangt een hogere totale consumptie van vezels gedurende hun leven (waaronder de vroege adolescentie en adolescentie) samen met een significant lager risico op borstkanker.
  • Een hogere inname van zowel in wateroplosbare vezels als van niet in wateroplosbare vezels, hangen beiden samen met een lager risico op borstkanker.

Op basis van het onderzoek werd geconcludeerd dat een hogere inname van vezels het risico op borstkanker vermindert en dat het belangrijk is om al gedurende de vroege adolescentie en adolescentie genoeg vezels te consumeren om borstkanker te helpen voorkomen.

Lees daarom hier meer over in wateroplosbare en niet in wateroplosbare vezels en over hoe je deze meer kunt gaan eten.

Bron: Faryid, M.S., Eliassen, A.H., Cho, E., Liao, X.M., Chen, W.Y., Willet, W.C. (2016). Dietary Fiber Intake in Young Adults and Breast Cancer Risk. Pediatrics, 137(3).   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *